29.8.08
Püha perse küll.

   Nüüd on pika vaheaja korvamiseks kohe teine post väikese aja sees.
Seekord siis juttu meie "suurepärase" riigi majandusprobladest,mida lahendada üritatakse ja sealjuures selliseid asju välja mõeldakse,et viskab nii sita, kui vere keema.
Esiteks, absurdne on see, et üritatakse lõhki lastud eelarvet ja kassat päästa mustade võtetega ja kooritakse kodanikke, lubatakse kõikidelt riigi instantsidelt raha vähemaks võtta,mis omakorda põhjustab kära vallandamiste ja ilge jama teemal.
Teiseks on absurdne see,et kuigi raha on vähe,raisatakse seda jätkuvalt aina rohkem ja vasakule kah ikka rohkem.Parimad näited:
  1)öölaulupidu,millega kanditi raha edasitagasi ja läbi karukubeme vasakule ja kahjudesse.
  2)Väikese riista mees Juku Parts, kellele pidi nüüd uue riistapikenduse liisima,sest vana oli ju täitsa läbi hooratud(yea,right).
 Seda auto case'i lahkakski siin rohkem:
  Kutt sai siis omale Audi A6 quattro.Otsisin audi.ee lehelt välja mudelid,mis on võimalikud meedias antud summa puhul, ehk ligi 700 000 eeksi:

Nii, viimased oranziga märgitud mudelid on siis kandidaadid mis tal olla võib.Täpsemalt teaks ma siis,kui seda ise näinud oleks,või selle kohta oleks mingi ametlik dokument ministeeriumi poolt, aga ofkoors sellist asja avalikkusele pole.
Vaatame siis andmeid: Kõigil on mootor selline suurematsorti,võimsust on sittadel vähe,sellise kubatuuriga motodelt saaks 200kw kätte ilusti,mõttetu raiskamine tootja poolt igaljuhul.Aga öko see auto ei ole,mida peaks minumeelest just promoma,mitte ostma traktorimootoriga restoranisalongi ratastel.Kütusekulu on seal märgitud keskmine,niiet arvestades nende poiste autojuhte,siis kütet ikka läheb.Sitaks.
Kui ta vana auto mingi 200tkm maha on uhand,ja see oli kindlasti kah mingi 3 liitri kanti mootoriga,siis need küttearved on teine Partsi aastapalga suurune summa, olen suht kindel.
Lühidalt: Selliste tegelaste autovajadus on suuremas hulgas praktiline,kui esinduslik(muidugi,eks peab ikkagi viisakas kah olema,riigibisnis ju).Räägitagu mida tahes,minumeelest ei ole vaja neil autosid,mis maksavad rohkem kui 500k,sest kõik üle selle on liigne tilulilu, eriti audi puhul,mis on ülehinnatud volkar,škoda ja need teised.
Näiteks selline alternatiiv on odavam ja mitte oluliselt kehvem:
škoda superb

mootor võimsus            kw/hp             k-kast               kõige kallim variant(elegance)
2,0 CR DSG DPF       125 / 170        6-k. DSG aut                   449 900
2,0 CR 4x4 DPF*      125 / 170        6-k. man                          465 900

DPF – (Diesel Particulate Filter) kübemefilter, vähendab tahmaosakeste sisaldust diiselmootori heitgaasides;
DSG – (Direct-Shift Gearbox) otselülitusega automaatkäigukast, omapäraks kahe siduri kasutamisega saavutatud eriti kiire ja efektiivne käiguvahetus;
CR – (Common Rail) diiselmootori ühisanumsissepritse, sissepritse kõrgsurve tekitatakse ainult ühe kõrgsurvepumba poolt, mootor on vaiksem ja ökonoomsem;

   Nagu näha,siis ilusti on näidatud,mis häid süsteeme on autos kasutatud.Näitab,et üritatakse ökomat asja teha.See oleks ju riigimeestele hea promo,aga noh, eks ikka suure (munni)mootoriga on lahedam kõvatada.
Võimu on škodal piisavalt,et tartu maanteel 160'ga kihutda,kui istungile on kiire.Selleks ei ole vaja seda Audit,sest nagunii üle 160 ei saa vajutada enamasti,sest meil pole ju teid ja maanteedel venivad ju mõttetud töllmokad (kodanikud) ees.
Ja mis kõige parem, hind on alla 500k. Ei pea maksma 11 655 eeksi 48 kuud,et auto oleks välja makstud ja sellel oleks liisingu lõppedes taas ees 200tkm ja algab sama jutt,et eks ta ole vana kah juba ja võtame uue Audi nii umbes miljoni eest,sest esinduslik peab olema ja väliskülalistele tuleb ju IGA PÄEV taksot sõita.MINE MUNNI MEES!
Ja kes tahab,vaatab skoda.ee lehelt varustuse listi kah,mis seal kõige kallimas sees on.Ei ole seal midagi ulmeliselt vähemat,kui audis.


Oh küll siin Eestis on ikka lahe elada !!

1 Kommentaarid:

Anonymous Anonüümne kirjutas...

kibestunud tropp?

E dets 08, 09:35:00 PM  

Postita kommentaar

<< Esilehele

Viimased postid :
Ja kui siin ikkagi igavaks jääb:
 
MJAU - Pohlamoos ja keeks, parim enne A.D 2005