20.8.08
Elamisest,patriotismist ja Eestist

   Eile oli selline päev,kui "ühel õigel eestlasel" oli hea päev. Tema pisikese riigi sportlane pani olümpial kulla maha ja siis õhtul sai veel laulu kah lõuata.Tore, mul on hea meel.
  Kui nüüd aus olla,siis ei tekitanud eile kumbki sündmus erilist emotsiooni.Väga tubli ja tore,et sportlane sai saavutusega hakkama ja see kõigile suurt rõõmu teeb, aga lõppudelõpuks, see on tema isiklik saavutus ja enamusel meist on temaga ühist vaid see, et tema on samast rahvusest ja räägib sama keelt mis meie.Kõik. Sellegipoolest, see on vaid minu arvamus ja kes tahab,see tehku tireleid ja mida iganes,et oma rõõmu näidata,kuid jagagu seda teiste samasugustega ja las minusugused olla omaette edasi.Reeturid nagu me oleme.
  Raske on rääkida sellisest sündmusest nagu öölaulupidu.Ma mõtlesin selle teema üle pikalt eile õhtul.Kokkuvõttes oli minu mõttekäik selline,et tänasel ajahetkel, 2008. aastal, on sellisse ürituse korraldamine minu jaoks arusaamatu.Muidugi, on ju EW aastapäev ja blahblah, kuid siiski, milleks? See on nagu muuseumieksponaat, mida juhtumisi saab katsuda ja ise seal sees olla, aga see on kõik. Sellise ürituse mõte ja tuum tänasel päeval? Vabaks saada pole meil mõtet,sest me juba oleme vabad oma "suurepärases" riigis.Patriotismi kasvatamine? Mis mõttega seda üldse üritada.Arvestades asjade kulgu meie väikses Eestis viimasel ajal, ei ole minul küll millegi pärast olla Eesti patrioot.Ajal, millal lisaks tavalisele riigi varastamisele üritatakse täita tühjaks tassitud ja valesti majandatud riigikassat jõuinstantside abil,kellele on määratud miinimumid,mis lubavad lisatasusid ja muud nänni.Jõuinstantsid omakorda täidavad norme mitmekordselt(nagu NSVL ju ikkagi) kasutades selleks kõiki vahendeid,sealhulgas ka meelevaldseid põhjusi,et lihtrahva käest kätte saada trahvirahana see puudujääk, mis sellegipoolest meid kuskile ei vii.
   Tagasi öölaulupeo juurde.Kuigi ma ise olin vaid 5-6 aastane,kui oli selle vabariigi taassünd ja need laulupeod olid tõesti mõttega ja jõuga,millega siinne rahvas end vabaks sai ja riigi lõi,siis ma mõistan asjade mõtet.Praegu aga on see vaid lihtsalt muusikaüritus.Käid ära,maksad piletiraha ja "headaaega, osta meie plaati kah ikka".Ka seal osalenud esinejad on avaldanud arvamust,et see ei ole enam see,mis 20 aastat tagasi,siis millest veel rääkida.Nüüd tehakse teatrit, ja see on kõik. Korraldaja ajab krooni kokku ja see kaetakse jutuga,et ikka Eesti ja Eesti ja nii hää on siin.
     Aga see on minu mätta otsast nii. Nautige seda riiki edasi, makske trahve ja olge patrioodid,sest kogu selle porno juures saavad kolm meest kaugel maal medali.

1 Kommentaarid:

Anonymous Anonüümne kirjutas...

Haha, põhiline põhjus, miks ma (veel) Eestist lahkunud ei ole, on vist see, et siin on nii palju hea huumorimeelega (loe:sarkastilisi ja iroonilisi) inimesi - nii palju, kui ma ringi olen reisinud, olen ma siiani ainult mingeid hipisid ja töllmokki näinud. Ma saan aru, et Eestis nägin ma 15 esimest eluaastat ka ainult selliseid inimesi, aga kahjuks on sita seest saiapuru üles leida ikka väga raske. :)

K aug 20, 11:03:00 AM  

Postita kommentaar

<< Esilehele

Viimased postid :
Ja kui siin ikkagi igavaks jääb:
 
MJAU - Pohlamoos ja keeks, parim enne A.D 2005